Vijfroedige hooiberg

Charmante en breed toepasbare parapluberg 

Functioneel en esthetisch

De vijfroedige hooiberg onderscheidt zich door zijn vijf gelijke hoeken, ook wel bekend als pentagoon. Het is een waar pronkstuk op het erf. Evenals de 6 roedige hooiberg heeft de 5 roedige hooiberg een prachtige uitstraling. Vroeger vond je beiden veel bij grotere en welgestelde boeren en landhuizen.

De vijf- en zesroedige hooibergen bieden vanwege hun omvang talloze mogelijkheden, waardoor vrijwel elk exemplaar uniek is. Deze imposante hooibergen trekken de aandacht door hun grootte en uitstraling. Vaak worden ze uitgebreid tot steltenberg of schuurberg, of worden ze omgetoverd tot gastenverblijf, bed & breakfast of kantoorruimte.

Elk van de vijf hoeken wordt ondersteund door een stevige, taps toelopende roede met oude look die zorgvuldig in de grond is geplaatst om de hooiberg een solide basis te geven. De kap, op ambachtelijke wijze vervaardigd, wordt ondersteund door geschilde ronde sporen die door de lanen worden gestoken, terwijl de schalkstukken een prachtig overstek creëren dat zowel functioneel als esthetisch is.

Vijfroedige hooiberg laten bouwen?

De vijfroedige hooiberg is ook verkrijgbaar met een tasvloer, waardoor het de naam ‘vijfroedige tasberg’ krijgt. Deze toevoeging versterkt niet alleen de stabiliteit, maar biedt ook extra mogelijkheden van opslag tot woonruimte. Met zijn elegante constructie en traditionele ontwerp vormt deze prachtige vijfroedige hooiberg een waar sieraad voor elk erf, waardoor een vleugje landelijke charme en functionaliteit aan uw buitenruimte wordt toegevoegd.

“Terug in de tijd. De oorsprong als vertrekpunt, oog voor detail en respect voor de omgeving. Het moet gewoon 100% kloppen.”

Richard-2

Richard Wigink
Oprichter en eigenaar sinds 1978

Foto’s van vijfroedige hooibergen

Wilt u meer weten?

Na een passend advies, realiseren we graag uw bouwwerk op maat. En dat geheel naar wens. Neem contact met Cyriel Bloemen of plan een afspraak in en bezoek ons bedrijf.

Klanten aan het woord

Dankzij het bedrijf Wigink uit Holten zijn wij trotse eigenaar van een prachtige hooiberg en een nog mooiere schuur. Al is ‘schuur’ misschien niet het juiste woord voor dit prachtige gebouw, dat Wigink voor ons heeft ontworpen en gebouwd.

De basis is een rechthoekige hooiberg en het heeft 2 verdiepingen. Onze alpaca hengsten en lama krijgen, deze winter, de begane grond als stal. Lees verder...

Katerina Turksema
Hooiberg

Wij hadden een droom om een hooiberg te bouwen in onze achtertuin. We begonnen met het zoeken naar 4 palen van 9 meter. We kwamen na zoeken op internet bij Wigink uit in Holten. Wij naar Holten waar we het prachtige bedrijf hebben bezocht. Werden vriendelijk ontvangen en hebben de werkplaats bezocht wat al een belevenis was om te zien. Al die grote bomen en balken die ze aan het bewerken waren en alles authentiek met pen gat verbindingen. Lees verder...

Annet
Hooischuur

Wij hebben het oude houten huis van mijn ouders gekocht. Het verkeerde in te slechte staat voor renovatie. Via via kwamen we uit bij Wigink. Zij hebben een prachtige constructie neergezet van palen, balken en korbelen die met elkaar verbonden zijn d.m.v. pen-gatverbindingen. Met een grote houten hamer werden de houten pennen in de gaten geslagen. Het is een indrukwekkende constructie geworden en we zijn er heel blij mee! In drie dagen stond het gebint overeind! Lees verder...

Dirk uit Holysloot
Houten constructie

Hooiberg modellen