Aanbouwen en bijgebouwen

Van tuinhuis en carport tot poolhouse en garage 

Eenvoudig en praktisch

Aanbouwen zijn doorgaans direct verbonden met het hoofdgebouw en worden gebruikt om extra leefruimte te creëren, zoals een uitbouw aan de achterzijde voor een grotere keuken of een extra slaapkamer. Bijgebouwen daarentegen zijn losstaande structuren op hetzelfde perceel, zoals schuren, tuinhuisjes, of ateliers, die een scala aan doeleinden kunnen dienen. De authentieke constructie van aanbouwen en bijgebouwen omvat vaak het gebruik van traditionele materialen en bouwmethoden. Hout, baksteen en natuursteen zijn veelvoorkomende materialen, waarbij vakmanschap en detaillering essentieel zijn om een tijdloze uitstraling te creëren.

Aanbouw of bijgebouw laten bouwen?

Aanbouwen en bijgebouwen kunnen diverse functies vervullen, waaronder extra woonruimte, kantoorruimte, opslag, of recreatieruimte. Maar ook als camperstalling, carports, tuinhuis of overdekt terras. Ze bieden flexibiliteit en mogelijkheden voor maatwerk, waardoor ze naadloos aansluiten bij uw behoeften en levensstijl. In het streven naar authentieke constructie wordt door ons veel aandacht besteed aan het behoud van traditionele bouwtechnieken en stijlelementen. Het resultaat is niet alleen een functionele uitbreiding van de ruimte, maar ook een verrijking van het erf en de omgeving.

“Uw buitenverblijf: stijlvol en sierlijk, gerealiseerd met natuurlijke materialen. Oerdegelijk, duurzaam en passend bij de omgeving.”

Richard-2

Richard Wigink
Oprichter en eigenaar sinds 1987

Foto’s van aanbouwen en bijgebouwen

Wilt u meer weten?

Na een passend advies, realiseren we graag uw bouwwerk op maat. En dat geheel naar wens. Neem contact met Cyriel Bloemen of plan een afspraak in en bezoek ons bedrijf.

Klanten aan het woord

Dankzij het bedrijf Wigink uit Holten zijn wij trotse eigenaar van een prachtige hooiberg en een nog mooiere schuur. Al is ‘schuur’ misschien niet het juiste woord voor dit prachtige gebouw, dat Wigink voor ons heeft ontworpen en gebouwd.

De basis is een rechthoekige hooiberg en het heeft 2 verdiepingen. Onze alpaca hengsten en lama krijgen, deze winter, de begane grond als stal. Lees verder...

Katerina Turksema
Hooiberg

Wij hadden een droom om een hooiberg te bouwen in onze achtertuin. We begonnen met het zoeken naar 4 palen van 9 meter. We kwamen na zoeken op internet bij Wigink uit in Holten. Wij naar Holten waar we het prachtige bedrijf hebben bezocht. Werden vriendelijk ontvangen en hebben de werkplaats bezocht wat al een belevenis was om te zien. Al die grote bomen en balken die ze aan het bewerken waren en alles authentiek met pen gat verbindingen. Lees verder...

Annet
Hooischuur

Wij hebben het oude houten huis van mijn ouders gekocht. Het verkeerde in te slechte staat voor renovatie. Via via kwamen we uit bij Wigink. Zij hebben een prachtige constructie neergezet van palen, balken en korbelen die met elkaar verbonden zijn d.m.v. pen-gatverbindingen. Met een grote houten hamer werden de houten pennen in de gaten geslagen. Het is een indrukwekkende constructie geworden en we zijn er heel blij mee! In drie dagen stond het gebint overeind! Lees verder...

Dirk uit Holysloot
Houten constructie

Gebinten