Eiken sokkels

Als bijzettafeltje of ter decoratie 

Uniek meubelstuk in uw woning

Eiken hout leeft. Met een sokkel haalt u een stukje natuur in uw woning. Een eiken sokkel van 40 x 40 komt uit een eik van minimaal een doorsnede van 60 cm. Door de jaren heen heeft deze eik heel wat mee gemaakt en dit vindt u terug in de sokkel. Geen enkel blok is hetzelfde. Door de prachtige natuurlijke tekening van het hout gaat een sokkel nooit vervelen. Onze robuuste sokkels, uit de kern van de eikenboom, worden handmatig bewerkt en zijn uniek in kleur en tekening. Na verloop van tijd zal het blok zich aanpassen aan het klimaat in uw woning en tekenen de karakteristieke scheuren en barsten zich af.

Hoogwaardig afgewerkt

We adviseren om onder de sokkel glijnagels of rubber zwenkwielen te monteren. Hierdoor kan de sokkel ook aan de onderzijde ventileren (drogen). Eventueel kunnen we de sokkel voor u behandelen met olie. Met naturel olie houdt de sokkel dezelfde uitstraling. Met de kleur puur komt de houtnerf nog beter uit en krijgt de sokkel een warme uitstraling. Wij gebruiken hiervoor altijd een olie van zeer hoge kwaliteit. Alle maten tot 50 cm doorsnede kunnen we doorgaans leveren binnen 2 weken na opdracht. We leveren ook ronde sokkels van speciaal geselecteerde stamdelen, ontschorst en geschuurd. Maar ook maatwerk en eigen ontwerpen behoren tot de mogelijkheden. U bent welkom in onze showroom om dit prachtige natuurproduct te komen aanschouwen of mail ons uw aanvraag.

“Praktisch en persoonlijk. Dat is hoe wij bij Wigink Hooibergen & Gebinten werken. Alles draait om de unieke wensen van de klant.”

Richard-2

Richard Wigink
Oprichter en eigenaar sinds 1978

Foto’s van eiken sokkels

Wilt u meer weten?

Na een passend advies, realiseren we graag uw bouwwerk op maat. En dat geheel naar wens. Neem contact met Cyriel Bloemen of plan een afspraak in en bezoek ons bedrijf.

Klanten aan het woord

Dankzij het bedrijf Wigink uit Holten zijn wij trotse eigenaar van een prachtige hooiberg en een nog mooiere schuur. Al is ‘schuur’ misschien niet het juiste woord voor dit prachtige gebouw, dat Wigink voor ons heeft ontworpen en gebouwd.

De basis is een rechthoekige hooiberg en het heeft 2 verdiepingen. Onze alpaca hengsten en lama krijgen, deze winter, de begane grond als stal. Lees verder...

Katerina Turksema
Hooiberg

Wij hadden een droom om een hooiberg te bouwen in onze achtertuin. We begonnen met het zoeken naar 4 palen van 9 meter. We kwamen na zoeken op internet bij Wigink uit in Holten. Wij naar Holten waar we het prachtige bedrijf hebben bezocht. Werden vriendelijk ontvangen en hebben de werkplaats bezocht wat al een belevenis was om te zien. Al die grote bomen en balken die ze aan het bewerken waren en alles authentiek met pen gat verbindingen. Lees verder...

Annet
Hooischuur

Wij hebben het oude houten huis van mijn ouders gekocht. Het verkeerde in te slechte staat voor renovatie. Via via kwamen we uit bij Wigink. Zij hebben een prachtige constructie neergezet van palen, balken en korbelen die met elkaar verbonden zijn d.m.v. pen-gatverbindingen. Met een grote houten hamer werden de houten pennen in de gaten geslagen. Het is een indrukwekkende constructie geworden en we zijn er heel blij mee! In drie dagen stond het gebint overeind! Lees verder...

Dirk uit Holysloot
Houten constructie

Assortiment houtproducten