Klanten aan het woord

Wigink Hooibergen & Gebinten ontwerpt en realiseert de meest uiteenlopende houten gebintsconstructies. Al onze eiken constructies worden op maat gemaakt. Inzet van ons werk is het realiseren van authentieke en nostalgische constructies volgens eeuwenoud ambacht. Of het nu gaat voor een bestaande woonboerderij, een dierenverblijf, hooiberg, overkapping of veranda in de tuin.

Dankzij het bedrijf Wigink uit Holten zijn wij trotse eigenaar van een prachtige hooiberg en een nog mooiere schuur. Al is ‘schuur’ misschien niet het juiste woord voor dit prachtige gebouw, dat Wigink voor ons heeft ontworpen en gebouwd.

De basis is een rechthoekige hooiberg en het heeft 2 verdiepingen. Onze alpaca hengsten en lama krijgen, deze winter, de begane grond als stal.

Katerina Turksema
Hooischuur

Wij hebben het oude houten huis van mijn ouders gekocht. Het verkeerde in te slechte staat voor renovatie. Via via kwamen we uit bij Wigink. Zij hebben een prachtige constructie neergezet van palen, balken en korbelen die met elkaar verbonden zijn d.m.v. pen-gatverbindingen. Met een grote houten hamer werden de houten pennen in de gaten geslagen. Het is een indrukwekkende constructie geworden en we zijn er heel blij mee! In drie dagen stond het gebint overeind!

150 x150

Dirk uit Holysloot
Houten constructie

Wij hadden een droom om een hooiberg te bouwen in onze achtertuin. We begonnen met het zoeken naar 4 palen van 9 meter. We kwamen na zoeken op internet bij Wigink uit in Holten. Wij naar Holten waar we het prachtige bedrijf hebben bezocht. Werden vriendelijk ontvangen en hebben de werkplaats bezocht wat al een belevenis was om te zien. Al die grote bomen en balken die ze aan het bewerken waren en alles authentiek met pen gat verbindingen.

Annet
Hooiberg

Bij het plannen van ons droomhuis wilden we oorspronkelijk een keuken met ‘oude’ eikenhouten spanten. Echter, vanwege constructieve en stabiliteitsredenen moesten we kiezen voor nieuwe spanten. Na het benaderen van drie bedrijven en een toevallige ontdekking tijdens een weekendje weg, bezochten we Wigink, waar we hartelijk werden ontvangen door Cyriel. De persoonlijke ervaring in de werkplaats overtuigde ons van de kwaliteit, ondanks eerdere prijsbezwaren. Het resultaat overtrof onze verwachtingen, en na een half jaar blootstelling aan weer en wind, bereikten de eikenhouten spanten de gewenste verouderde uitstraling. Mensen vragen vaak of het oude spanten zijn, precies wat we wilden bereiken. We zijn erg blij met het resultaat en genieten er elke dag van. Bedankt, Wigink!

Mts. van Merriënboer – Bovée
Eiken houten gebinten

De Firma Wigink heeft het afgelopen jaar enkele bijzondere projecten voor ons afgerond, waaronder een royale Douglas kapschuur/carport, een douglas verdiepingsvloer en een prachtige eiken dubbele poort met hekken. Het zijn fantastische vakmensen met oog voor detail.

Wij komen zeker weer terug voor nieuwe opdrachten.

Michael
Meerdere projecten

Beste Richard en medewerkers Wigink Hooibergen en Gebinten,

Graag bedanken wij jullie voor de prachtige hooiberg en prettige samenwerking. De hooiberg staat fantastisch op ons erf. We krijgen ook uit de buurt veel complimenten.

Familie van Wijhe
Oene Hooiberg