Gebintconstructies

Geef karakter aan uw woonboerderij of bijgebouw 

Van woonboerderij tot hooiberg

Houten gebintconstructies worden steeds populairder en zie je steeds meer terug. Waar aanvankelijk eiken gebinten voornamelijk in boerderijen werden toegepast, zijn deze constructies natuurlijk ook toepasbaar op andere bijgebouwen. Te denken valt hierbij aan:

  • Hooibergen, in zowel bestaande als nieuw te bouwen steltenbergen;
  • Buitenverblijven, zoals schuren, overkappingen, veranda’s en tuinhuizen;
  • Houten carports en garages met landelijke uitstraling;
  • Woonhuizen met een landelijke uitstraling;

Zoals u leest kan in algemene zin worden gesteld dat houten gebintsconstructies zeer veelzijdig zijn en op verschillende manieren en in uiteenlopende stijlen kunnen worden toegepast om een landelijke, traditionele uitstraling te geven aan allerlei soorten bouwwerken.

Wilt u gebinten kopen of renoveren?

Bent u particulier of als bouwbedrijf op zoek naar gebinten voor een te restaureren woonboerderij? Zoekt u een basis bouwpakket voor de realisatie van een houten buitenverblijf, kapschuur of uitbouw met robuuste gebinten erin verwerkt? U bent dan bij Wigink Hooibergen & Gebinten aan het juiste adres. Wij helpen u graag met het op maat leveren van de gewenste gebinten voor uw project. Wat goed is te melden is dat wij voornamelijk werken met eiken hout, maar ook in toenemende mate Douglas hout toepassen. Dit uiterst duurzame houtsoort leent zich uitstekend voor het maken van een sporen- of spanconstructie op maat. Douglas hout heeft als eigenschap dat het een grijze tint aanneemt. Wanneer dit niet wenselijk is, kan gekozen worden voor het inpregneren van uw Douglas gebinten/ constructie. Ook voor renovatie van gebinten en/ of complete gebintconstructies kunt u met ons contact opnemen.

“Alles draait om uitstraling. Wij versterken met authentieke gebintconstructies de uitstraling van uw woonboerderij, traditionele kapschuur of hooiberg. Met de mooiste houtverbindingen en traditionele korbelen.”

Richard-2

Richard Wigink
Oprichter en eigenaar sinds 1978

Foto’s van gebintconstructies

Wilt u meer weten?

Na een passend advies, realiseren we graag uw bouwwerk op maat. En dat geheel naar wens. Neem contact met Cyriel Bloemen of plan een afspraak in en bezoek ons bedrijf.

Klanten aan het woord

Dankzij het bedrijf Wigink uit Holten zijn wij trotse eigenaar van een prachtige hooiberg en een nog mooiere schuur. Al is ‘schuur’ misschien niet het juiste woord voor dit prachtige gebouw, dat Wigink voor ons heeft ontworpen en gebouwd.

De basis is een rechthoekige hooiberg en het heeft 2 verdiepingen. Onze alpaca hengsten en lama krijgen, deze winter, de begane grond als stal. Lees verder...

Katerina Turksema
Hooiberg

Wij hadden een droom om een hooiberg te bouwen in onze achtertuin. We begonnen met het zoeken naar 4 palen van 9 meter. We kwamen na zoeken op internet bij Wigink uit in Holten. Wij naar Holten waar we het prachtige bedrijf hebben bezocht. Werden vriendelijk ontvangen en hebben de werkplaats bezocht wat al een belevenis was om te zien. Al die grote bomen en balken die ze aan het bewerken waren en alles authentiek met pen gat verbindingen. Lees verder...

Annet
Hooischuur

Wij hebben het oude houten huis van mijn ouders gekocht. Het verkeerde in te slechte staat voor renovatie. Via via kwamen we uit bij Wigink. Zij hebben een prachtige constructie neergezet van palen, balken en korbelen die met elkaar verbonden zijn d.m.v. pen-gatverbindingen. Met een grote houten hamer werden de houten pennen in de gaten geslagen. Het is een indrukwekkende constructie geworden en we zijn er heel blij mee! In drie dagen stond het gebint overeind! Lees verder...

Dirk uit Holysloot
Houten constructie

Gebinten