Houten hekken en poorten

Landelijk, tijdloos en oerdegelijk op maat gemaakt

Van boerenerf tot natuurterrein

Het gebruik van houten hekwerken en toegangspoorten op een boerenerf was vroeger heel gewoon, tegenwoordig dient het verschillende doeleinden. Ze zijn op zowel landgoederen als erven terug te zien. Van de kleinere doorloophekken op klompenpaden tot en met zware eiken toegangspoorten. Waar het vroeger ondermeer werd gebruikt om het vee binnen het erf te houden, geldt het tegenwoordig ook als oplossing om het erf verdere te verfraaien en een meer landelijke uitstraling geven. Ook geldt het nog steeds, net als vroeger, als een fysieke barrière om een erf of landgoed te kunnen betreden en/ of als manier om meer privacy te creëren. Zeker in het landelijk gebied en/ of in en rondom natuurterreinen gelden houten hekwerken en toegangspoorten als een natuurlijke en stijlvolle oplossing.

Van slagboompoort tot wringhek

Bij Wigink Hooibergen & Gebinten is het vervaardigen van eiken landhekken één van de kernactiviteiten. Met jarenlange kennis en ervaring in het bedenken en vervaardigen van houten omheiningen en toegangspoorten, heeft het bedrijf op ieder vraagstuk een passend antwoord. De eiken landhekken van Wigink Hooibergen & Gebinten worden geproduceerd uit inlands eiken. Deze houtsoort leent zich het best voor deze producten vanwege voornamelijk haar duurzame karakter. Eiken landhekken worden in meerdere soorten en maten geleverd. Onze eiken landhekken, zowel Sallandse weidehekken als toegangshekken, bestaan uit onbekantrechte planken van 2.5 cm dik. Luxe en zware varianten hebben planken van 3.5 cm dik. Wringhekken met pen-gat-verbindingen, slagboompoorten met oude look, post en plank erfafscheiders, en Engelse schapenrasters zijn allemaal beschikbaar voor verschillende toepassingen.

“Praktisch en persoonlijk. Dat is hoe wij bij Wigink Hooibergen & Gebinten werken. Alles draait om de unieke wensen van de klant.”

Richard-2

Richard Wigink
Oprichter en eigenaar sinds 1978

Hek en poort modellen

Ontschorste eiken halve manen

Halve-manen-2

Foto’s van hekken en poorten

Wilt u meer weten?

Na een passend advies, realiseren we graag uw bouwwerk op maat. En dat geheel naar wens. Neem contact met Cyriel Bloemen of plan een afspraak in en bezoek ons bedrijf.

Klanten aan het woord

Dankzij het bedrijf Wigink uit Holten zijn wij trotse eigenaar van een prachtige hooiberg en een nog mooiere schuur. Al is ‘schuur’ misschien niet het juiste woord voor dit prachtige gebouw, dat Wigink voor ons heeft ontworpen en gebouwd.

De basis is een rechthoekige hooiberg en het heeft 2 verdiepingen. Onze alpaca hengsten en lama krijgen, deze winter, de begane grond als stal. Lees verder...

Katerina Turksema
Hooiberg

Wij hadden een droom om een hooiberg te bouwen in onze achtertuin. We begonnen met het zoeken naar 4 palen van 9 meter. We kwamen na zoeken op internet bij Wigink uit in Holten. Wij naar Holten waar we het prachtige bedrijf hebben bezocht. Werden vriendelijk ontvangen en hebben de werkplaats bezocht wat al een belevenis was om te zien. Al die grote bomen en balken die ze aan het bewerken waren en alles authentiek met pen gat verbindingen. Lees verder...

Annet
Hooischuur

Wij hebben het oude houten huis van mijn ouders gekocht. Het verkeerde in te slechte staat voor renovatie. Via via kwamen we uit bij Wigink. Zij hebben een prachtige constructie neergezet van palen, balken en korbelen die met elkaar verbonden zijn d.m.v. pen-gatverbindingen. Met een grote houten hamer werden de houten pennen in de gaten geslagen. Het is een indrukwekkende constructie geworden en we zijn er heel blij mee! In drie dagen stond het gebint overeind! Lees verder...

Dirk uit Holysloot
Houten constructie

Assortiment houtproducten