Hooibergen

Stijlvol en ambachtelijk gebouwd

Hooiberg bouwen of restaureren

Bij Wigink Hooibergen & Gebinten kunt u een nieuwe hooiberg laten bouwen of bestaande hooibergen laten restaureren. We bouwen kleine hooibergen met 1, 2, 3 of 4 roeden, maar ook grotere 5- of 6-roeders hooibergen of een tas-schuurberg. We bouwen het liefst hooibergen met een oude look. Voor de kapconstructie gebruiken we gewaterde lariks sporen, welke in de gewaterde lanen worden gestoken. De lanen worden onderling met slopgat verbindingen verbonden en vastgezet met beslagen ijzerwerk. Al deze prachtige, authentieke verbindingen vormen de ziel van zo’n klassieke hooiberg. Vervolgens kunnen wij de hooiberg voor u aftimmeren. Een dakdekker legt het rieten dak.

Maatwerk is ons specialisme

Bij het bouwen van een hooiberg houdt Wigink Hooibergen & Gebinten altijd rekening met uw specifieke wensen. Bij ons vindt u niet alleen standaard modellen, maar kunt u een hooiberg laten bouwen in precies de juiste maat, zodat hij echt opgaat in de omgeving. Maatwerk is ons specialisme. Vrijwel alles is mogelijk en niks is te gek. Wilt u een paar voorbeelden van onze op maat gemaakte hooibergen zien, dan geven we u graag een paar goede referentie adressen door. Uiteraard bent u van harte welkom op onze locatie in Holten. U kunt dan aan den levende lijve ondervinden op welke wijze wij hooibergen bouwen en fotoalbums inzien van gerealiseerde projecten.

“Iedere hooiberg is een ambachtelijk meesterwerk. Gemaakt van natuurlijke materialen en gevormd door menselijke handen.”

Richard-2

Richard Wigink
Oprichter en eigenaar sinds 1987

Hooiberg modellen

Wilt u meer weten?

Na een passend advies, realiseren we graag uw bouwwerk op maat. En dat geheel naar wens. Neem contact met Cyriel Bloemen of plan een afspraak in en bezoek ons bedrijf.

Klanten aan het woord

Dankzij het bedrijf Wigink uit Holten zijn wij trotse eigenaar van een prachtige hooiberg en een nog mooiere schuur. Al is ‘schuur’ misschien niet het juiste woord voor dit prachtige gebouw, dat Wigink voor ons heeft ontworpen en gebouwd.

De basis is een rechthoekige hooiberg en het heeft 2 verdiepingen. Onze alpaca hengsten en lama krijgen, deze winter, de begane grond als stal. Lees verder...

Katerina Turksema
Hooiberg

Wij hadden een droom om een hooiberg te bouwen in onze achtertuin. We begonnen met het zoeken naar 4 palen van 9 meter. We kwamen na zoeken op internet bij Wigink uit in Holten. Wij naar Holten waar we het prachtige bedrijf hebben bezocht. Werden vriendelijk ontvangen en hebben de werkplaats bezocht wat al een belevenis was om te zien. Al die grote bomen en balken die ze aan het bewerken waren en alles authentiek met pen gat verbindingen. Lees verder...

Annet
Hooischuur

Wij hebben het oude houten huis van mijn ouders gekocht. Het verkeerde in te slechte staat voor renovatie. Via via kwamen we uit bij Wigink. Zij hebben een prachtige constructie neergezet van palen, balken en korbelen die met elkaar verbonden zijn d.m.v. pen-gatverbindingen. Met een grote houten hamer werden de houten pennen in de gaten geslagen. Het is een indrukwekkende constructie geworden en we zijn er heel blij mee! In drie dagen stond het gebint overeind! Lees verder...

Dirk uit Holysloot
Houten constructie