Hooibergwoning

Versterkt de landelijke beeldkwaliteit 

Wonen in een hooiberg?

Stel je bent agrarisch ondernemer en overweegt je bedrijfsactiviteiten te beëindigen en je wilt gebruik maken van de rood-voor-rood-regeling. Of, je bent eigenaar van een stuk agrarisch vastgoed met de wens er een (extra) woonbestemming op te krijgen. In beide gevallen zul je moeten nadenken over hoe je in de nieuwe situatie komt tot een passende invulling. Een invulling waarmee zowel de ruimtelijke kwaliteit als algehele beeldkwaliteit verbetert. Van beplanting tot en met routing over het erf en van het behoud van bestaande gebouwen en de realisatie van nieuwe objecteen. De complete herinrichting van het erf vraagt dus om een plan met een heldere visie. Kansrijke oplossingsrichtingen voor dergelijke vraagstukken liggen in de ontwikkeling van streekeigen woonobjecten. Objecten die passen bij het erf en feilloos opgaan in de landelijke omgeving. In toenemende mate wordt bij herbestemming van agrarisch vastgoed gewerkt met Hooibergwoningen. Woningen die aan het bouwbesluit voldoen en tegelijkertijd passen binnen de context waar het wordt gerealiseerd.

Hooibergwoning laten bouwen?

Het realiseren van een Hooibergwoning is een proces dat verschillende stappen omvat. Samen met onze partners ondersteunen wij u graag in dit proces. Zo kunnen wij u ondersteunen bij het onderzoek naar lokale bouwvoorschriften en bestemmingsplannen tot en met een gedetailleerd plan met betrekking tot het ontwerp, de indeling en de benodigde voorzieningen van de Hooibergwoning. Net als nagenoeg alle andere hooibergtypes, is voor een Hooibergwoning ook een vergunning nodig. In geval van de rood-voor-rood-regeling is er meer specifieke kennis nodig om op correcte wijze gebruik te kunnen maken van deze aantrekkelijke regeling. Desgewenst kunnen wij u ook bij deze stap met expertise ondersteunen. Het daadwerkelijk realiseren van de Hooibergwoning kunt u vanzelfsprekend ook aan ons overlaten. Op basis van een helder plan van aanpak en duidelijke afspraken gaan wij graag met u aan de slag. Samen realiseren wij een fantastische Hooibergwoning die kan dienen als mantelzorgwoning of recreatieobject. Informeer gerust voor aanvullende informatie en leg ons uw ideeën en wensen geheel vrijblijvend voor.

“Een hooiberg op eigentijdse wijze gebruiken. Als woning, B&B of mantelzorgwoning. Passend bij de plek en omstandigheden.”

Richard-2

Richard Wigink
Oprichter en eigenaar sinds 1978

Foto’s van hooibergwoningen

Wilt u meer weten?

Na een passend advies, realiseren we graag uw bouwwerk op maat. En dat geheel naar wens. Neem contact met Cyriel Bloemen of plan een afspraak in en bezoek ons bedrijf.

Klanten aan het woord

Dankzij het bedrijf Wigink uit Holten zijn wij trotse eigenaar van een prachtige hooiberg en een nog mooiere schuur. Al is ‘schuur’ misschien niet het juiste woord voor dit prachtige gebouw, dat Wigink voor ons heeft ontworpen en gebouwd.

De basis is een rechthoekige hooiberg en het heeft 2 verdiepingen. Onze alpaca hengsten en lama krijgen, deze winter, de begane grond als stal. Lees verder...

Katerina Turksema
Hooiberg

Wij hadden een droom om een hooiberg te bouwen in onze achtertuin. We begonnen met het zoeken naar 4 palen van 9 meter. We kwamen na zoeken op internet bij Wigink uit in Holten. Wij naar Holten waar we het prachtige bedrijf hebben bezocht. Werden vriendelijk ontvangen en hebben de werkplaats bezocht wat al een belevenis was om te zien. Al die grote bomen en balken die ze aan het bewerken waren en alles authentiek met pen gat verbindingen. Lees verder...

Annet
Hooischuur

Wij hebben het oude houten huis van mijn ouders gekocht. Het verkeerde in te slechte staat voor renovatie. Via via kwamen we uit bij Wigink. Zij hebben een prachtige constructie neergezet van palen, balken en korbelen die met elkaar verbonden zijn d.m.v. pen-gatverbindingen. Met een grote houten hamer werden de houten pennen in de gaten geslagen. Het is een indrukwekkende constructie geworden en we zijn er heel blij mee! In drie dagen stond het gebint overeind! Lees verder...

Dirk uit Holysloot
Houten constructie

Hooiberg modellen