Houten kapschuren

Als garage, opslag- of werkruimte  

Landelijke houten kapschuren

Een houten kapschuur is een speciaal type schuur die haar oorsprong kent in het agrarisch gebied. Het kenmerkende ontwerp van een kapschuur bestaat uit een overdekte ruimte met een zadeldak, waarbij de zijkanten open zijn. De naam “kapschuur” komt van het Nederlandse woord “kap”, wat verwijst naar het dak van het gebouw. Belangrijke kenmerken van kapschuren zijn:

  1. Zadeldak: Het dak heeft twee schuine zijden die samenkomen in een punt, vergelijkbaar met een traditioneel huisdak.
  2. Open zijkanten: De zijkanten van een kapschuur zijn vaak open. Dit biedt beschutting tegen bijvoorbeeld regen en zon, maar laat ook lucht en licht binnen.
  3. Veelzijdigheid: Kapschuren worden vaak gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals opslag van landbouwapparatuur, hooi, of als beschutting voor dieren.
  4. Houten constructie: Traditioneel zijn kapschuren gebouwd met een houten frame en dakbedekking. Dit geeft ze een rustieke uitstraling die goed past bij landelijke omgevingen.
Kapschuren

Eigentijdse toepassingen

De populariteit van kapschuren heeft zich uitgebreid buiten de agrarische sector, en ze worden nu ook vaak gebruikt voor recreatieve doeleinden of in tuinen en buitengebieden. Ze kunnen variëren in grootte en ontwerp, afhankelijk van het beoogde gebruik en de persoonlijke voorkeur van u als klant. Wigink Hooibergen & Gebinten hecht in het realiseren van houten kapschuren aan het werken met duurzame houtsoorten en traditionele houtverbindingen. Bent u geïnteresseerd in de realisatie van een authentieke houten kapschuur? Leg ons uw schets of beoogde constructie geheel vrijblijvend voor. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking en realiseren met veel passie en ambacht en uniek eindresultaat!

“Douglas- of eikenhout, rieten- of pannendak. We maken houten kapschuren in werkelijk alle denkbare uitvoeringen. ”

Richard-2

Richard Wigink
Oprichter en eigenaar sinds 1987

Foto’s van houten kapschuren

Wilt u meer weten?

Na een passend advies, realiseren we graag uw bouwwerk op maat. En dat geheel naar wens. Neem contact met Cyriel Bloemen of plan een afspraak in en bezoek ons bedrijf.

Klanten aan het woord

Dankzij het bedrijf Wigink uit Holten zijn wij trotse eigenaar van een prachtige hooiberg en een nog mooiere schuur. Al is ‘schuur’ misschien niet het juiste woord voor dit prachtige gebouw, dat Wigink voor ons heeft ontworpen en gebouwd.

De basis is een rechthoekige hooiberg en het heeft 2 verdiepingen. Onze alpaca hengsten en lama krijgen, deze winter, de begane grond als stal. Lees verder...

Katerina Turksema
Hooiberg

Wij hadden een droom om een hooiberg te bouwen in onze achtertuin. We begonnen met het zoeken naar 4 palen van 9 meter. We kwamen na zoeken op internet bij Wigink uit in Holten. Wij naar Holten waar we het prachtige bedrijf hebben bezocht. Werden vriendelijk ontvangen en hebben de werkplaats bezocht wat al een belevenis was om te zien. Al die grote bomen en balken die ze aan het bewerken waren en alles authentiek met pen gat verbindingen. Lees verder...

Annet
Hooischuur

Wij hebben het oude houten huis van mijn ouders gekocht. Het verkeerde in te slechte staat voor renovatie. Via via kwamen we uit bij Wigink. Zij hebben een prachtige constructie neergezet van palen, balken en korbelen die met elkaar verbonden zijn d.m.v. pen-gatverbindingen. Met een grote houten hamer werden de houten pennen in de gaten geslagen. Het is een indrukwekkende constructie geworden en we zijn er heel blij mee! In drie dagen stond het gebint overeind! Lees verder...

Dirk uit Holysloot
Houten constructie

Gebinten