Houten priëlen

Als zitje, dierenverblijf of overkapping 

Authentieke landelijke houten priëlen

Lekker buiten zitten maar dan wel droog en uit de zon? Dat kan met een houten prieel van Wigink Hooibergen & Gebinten. Onze landelijke houten priëlen vallen niet uit de toon naast uw oude woonboerderij. Een prieel, een (half)open tuinhuisje, vroeger veel te vinden in de tuinen van statige landhuizen. Met zijn kenmerkende ronde vorm en sfeervolle rieten dak straalt het prieel warmte uit. De stevige basis wordt gevormd door natuurlijk eiken staanders en ringbalken. Het charmante rieten dak wordt gebonden op ronde geschilde sporen en authentieke twijgen bevestigd, waardoor het dikke rieten dak omgevingsgeluiden filtert en een aangename schaduw biedt. Van zowel basisconstructie tot en met complete afbouw: wij bieden maatwerk en voor nagenoeg ieder vraagstuk een passende oplossing.

Prieel met eikendak
Verlengd prieel

Van verlengd prieel tot prieel met eiken dak

Priëlen zijn er in alle soorten en maten. Naast het basismodel realiseren wij ook regelmatig wij ook:

  • Een verlengd prieel met landelijke uitstraling: een verlengd prieel wordt veelal gebruikt als dierenverblijf of overkapping in de tuin. Het grondoppervlak is groter dan een normaal prieel en het is vanaf alle zijden toegankelijk omdat de ringbalk overal op dezelfde hoogte zit. 
  • Houten prieel met eiken dak: heeft u liever geen rieten dakbedekking omdat het prieel in de schaduw staat of omdat u riet niet mooi vindt? Dan is een prieel met een eiken dak een mooie uitkomst. Door het natuurlijke vergrijzingsproces van het hout zal het prieel opgenomen worden in de omgeving.
Bij het plaatsen van het prieel worden staanders tot circa 100 cm in de grond geplaatst. Afhankelijk van de conditie van de grond zult u mogelijk een gestorte fundering moeten aanleggen. Ook is van belang dat de locatie van het prieel met een vrachtauto en oplegger goed bereikbaar zijn. Vanzelfsprekend bespreken wij dit met u en komen we gezamenlijk tot een plan van aanpak voor de realisatie van uw op maat gemaakte houten prieel.

“Landelijke stijl, geheel passend binnen uw erf. De plek is het vertrekpunt, uw ideeën geven de richting, onze kennis en ervaring realiseren het.”

Richard-2

Richard Wigink
Oprichter en eigenaar sinds 1987

Foto’s van houten priëlen

Wilt u meer weten?

Na een passend advies, realiseren we graag uw bouwwerk op maat. En dat geheel naar wens. Neem contact met Cyriel Bloemen of plan een afspraak in en bezoek ons bedrijf.

Klanten aan het woord

Dankzij het bedrijf Wigink uit Holten zijn wij trotse eigenaar van een prachtige hooiberg en een nog mooiere schuur. Al is ‘schuur’ misschien niet het juiste woord voor dit prachtige gebouw, dat Wigink voor ons heeft ontworpen en gebouwd.

De basis is een rechthoekige hooiberg en het heeft 2 verdiepingen. Onze alpaca hengsten en lama krijgen, deze winter, de begane grond als stal. Lees verder...

Katerina Turksema
Hooiberg

Wij hadden een droom om een hooiberg te bouwen in onze achtertuin. We begonnen met het zoeken naar 4 palen van 9 meter. We kwamen na zoeken op internet bij Wigink uit in Holten. Wij naar Holten waar we het prachtige bedrijf hebben bezocht. Werden vriendelijk ontvangen en hebben de werkplaats bezocht wat al een belevenis was om te zien. Al die grote bomen en balken die ze aan het bewerken waren en alles authentiek met pen gat verbindingen. Lees verder...

Annet
Hooischuur

Wij hebben het oude houten huis van mijn ouders gekocht. Het verkeerde in te slechte staat voor renovatie. Via via kwamen we uit bij Wigink. Zij hebben een prachtige constructie neergezet van palen, balken en korbelen die met elkaar verbonden zijn d.m.v. pen-gatverbindingen. Met een grote houten hamer werden de houten pennen in de gaten geslagen. Het is een indrukwekkende constructie geworden en we zijn er heel blij mee! In drie dagen stond het gebint overeind! Lees verder...

Dirk uit Holysloot
Houten constructie

Gebinten