Houtzagerij

Laat uw hout op maat zagen. Ons hout op de zaag komt direct uit het bos! 

Bouwen met hout

Hout is het duurzaamste bouwmateriaal dat er is. Bij Wigink Hooibergen & Gebinten in Holten kunt u terecht voor eerlijk, inlands eiken, lariks en douglas. Het hout uit onze houtzagerij is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en heeft dan het FSC- of PEFC-keurmerk. Wij leveren ook gewaterd hout, waaronder sporen en lanen voor hooibergen en priëlen. Door deze eeuwenoude methode wordt het hout immuun voor schimmels en insecten en gaat het jarenlang mee.

DJI_0412- Houtzagerij
IMG_4259

Hout laten zagen of bestellen?

Bij Wigink Hooibergen & Gebinten kunt u inlands eiken en lariks of douglas bestellen. In onze houtzagerij kunnen we deze houtsoorten in alle gewenste maten zagen:

  • Planken
  • Regels
  • Balken (met of zonder oude look)
  • Hooibergroedes
  • Korbelen, etc.

Wigink Hooibergen & Gebinten is niet alleen een houtzagerij, maar levert ook kant-en-klare producten van eventueel FSC- of PEFC-gecertificeerd hout. Denk daarbij aan robuuste buitentafels, stevige houten hekwerken en sfeervolle veranda’s en priëlen. We bouwen niet alleen de modellen die u op onze website ziet, maar we leveren ook maatwerk. Heeft u een eigen idee, schets of foto? Wigink Hooibergen & Gebinten voert het graag voor u uit. Vrijwel alles is mogelijk bij ons! Creativiteit en originaliteit zijn onze sterke punten.

“Praktisch en persoonlijk. Dat is hoe wij bij Wigink Hooibergen & Gebinten werken. Alles draait om de unieke wensen van de klant dit vertaalt naar korte lijnen en duidelijke afspraken.”

Richard-2

Richard Wigink
Oprichter en eigenaar sinds 1987

Foto’s van de houtzagerij

Wilt u meer weten?

Na een passend advies, realiseren we graag uw bouwwerk op maat. En dat geheel naar wens. Neem contact met Cyriel Bloemen of plan een afspraak in en bezoek ons bedrijf.

Klanten aan het woord

Dankzij het bedrijf Wigink uit Holten zijn wij trotse eigenaar van een prachtige hooiberg en een nog mooiere schuur. Al is ‘schuur’ misschien niet het juiste woord voor dit prachtige gebouw, dat Wigink voor ons heeft ontworpen en gebouwd.

De basis is een rechthoekige hooiberg en het heeft 2 verdiepingen. Onze alpaca hengsten en lama krijgen, deze winter, de begane grond als stal. Lees verder...

Katerina Turksema
Hooiberg

Wij hadden een droom om een hooiberg te bouwen in onze achtertuin. We begonnen met het zoeken naar 4 palen van 9 meter. We kwamen na zoeken op internet bij Wigink uit in Holten. Wij naar Holten waar we het prachtige bedrijf hebben bezocht. Werden vriendelijk ontvangen en hebben de werkplaats bezocht wat al een belevenis was om te zien. Al die grote bomen en balken die ze aan het bewerken waren en alles authentiek met pen gat verbindingen. Lees verder...

Annet
Hooischuur

Wij hebben het oude houten huis van mijn ouders gekocht. Het verkeerde in te slechte staat voor renovatie. Via via kwamen we uit bij Wigink. Zij hebben een prachtige constructie neergezet van palen, balken en korbelen die met elkaar verbonden zijn d.m.v. pen-gatverbindingen. Met een grote houten hamer werden de houten pennen in de gaten geslagen. Het is een indrukwekkende constructie geworden en we zijn er heel blij mee! In drie dagen stond het gebint overeind! Lees verder...

Dirk uit Holysloot
Houten constructie

Assortiment houtproducten