Ons hout

Met trots delen wij de unieke tijdreis van ons hout

Stap 1

Aankoop rondhout

Ons netwerk stelt ons in staat te kiezen uit stammen van de hoogste kwaliteit. Richard beoordeelt de stammen ter plaatse op criteria zoals rechtheid, dikte, ringlossigheid en groeiringdikte. Geschikte stammen worden gemarkeerd, opgemeten en prijsafspraken worden vastgelegd.

PHOTO-2024-01-24-18-45-20-2
20240201_161252

Stap 2

Vervoer

Wij regelen het transport van de geselecteerde stammen naar ons bedrijf in Holten met behulp van een langhoutwagen met kraan, die zelfstandig kan laden en lossen.

Stap 3

Verwerking in Holten

In Holten worden de stammen zorgvuldig op de juiste lengte gezaagd met een kettingzaag. Elke stam ondergaat een tweede controle op mogelijke gebreken, waarna eventuele onvolkomenheden zorgvuldig worden weggezaagd of verwijderd. Vervolgens worden de stammen op maat gesorteerd en uitgereden op de voorraadstapels.

IMG_4255
4a927b57-57ad-446d-93a5-a48a07464298

Stap 4

Werkvoorbereiding

Onze deskundige werkvoorbereidingsafdeling zorgt voor de zaagstaat, die gebaseerd is op de specifieke wensen van de klant. Deze zaagstaat vormt de leidraad voor het verdere proces.

Stap 5

Werkplaats en zagerij

De zager haalt het benodigde hout uit de voorraadstapels en legt dit klaar op de aanvoerbok bij de lintzaag. Met zorg stelt de zager de zaag in op de gewenste dikte, waarbij het hout volautomatisch haaks wordt gezaagd. Het resultaat wordt gekeurd op het voldoen aan het CE keurmerk.

werkplaats Loes Wersch (8)
plaatsen met onze vaste transporteur (2)

Stap 6

Plaatsing op locatie

Met een vrachtauto met autolaadkraan wordt het gebint vakkundig vervoerd en geplaatst door ons ervaren team op de gewenste locatie. Bij Wigink Hooibergen & Gebinten streven we naar vakmanschap en klanttevredenheid vanaf het moment van aankoop tot de uiteindelijke plaatsing.

“Ambacht is de belofte aan onze klanten. Dat leidt al ruim 30 jaar tot de meest stijlvolle en unieke projecten.”

Richard-2

Richard Wigink
Oprichter en eigenaar sinds 1987

Wilt u meer weten?

Na een passend advies, realiseren we graag uw bouwwerk op maat. En dat geheel naar wens. Neem contact met Cyriel Bloemen of plan een afspraak in en bezoek ons bedrijf.

Klanten aan het woord

Dankzij het bedrijf Wigink uit Holten zijn wij trotse eigenaar van een prachtige hooiberg en een nog mooiere schuur. Al is ‘schuur’ misschien niet het juiste woord voor dit prachtige gebouw, dat Wigink voor ons heeft ontworpen en gebouwd.

De basis is een rechthoekige hooiberg en het heeft 2 verdiepingen. Onze alpaca hengsten en lama krijgen, deze winter, de begane grond als stal. Lees verder...

Katerina Turksema
Hooiberg

Wij hadden een droom om een hooiberg te bouwen in onze achtertuin. We begonnen met het zoeken naar 4 palen van 9 meter. We kwamen na zoeken op internet bij Wigink uit in Holten. Wij naar Holten waar we het prachtige bedrijf hebben bezocht. Werden vriendelijk ontvangen en hebben de werkplaats bezocht wat al een belevenis was om te zien. Al die grote bomen en balken die ze aan het bewerken waren en alles authentiek met pen gat verbindingen. Lees verder...

Annet
Hooischuur

Wij hebben het oude houten huis van mijn ouders gekocht. Het verkeerde in te slechte staat voor renovatie. Via via kwamen we uit bij Wigink. Zij hebben een prachtige constructie neergezet van palen, balken en korbelen die met elkaar verbonden zijn d.m.v. pen-gatverbindingen. Met een grote houten hamer werden de houten pennen in de gaten geslagen. Het is een indrukwekkende constructie geworden en we zijn er heel blij mee! In drie dagen stond het gebint overeind! Lees verder...

Dirk uit Holysloot
Houten constructie