Over Wigink Hooibergen & Gebinten

Authentiek Maatwerk

Onze missie

Welkom bij Wigink Hooibergen & Gebinten, waar we al meer dan 30 jaar trots ons bestaansrecht ontlenen aan de schoonheid en de bijzondere gaven van de natuur. Gevestigd temidden van weelderige landschappen en mooie bosgebieden, koesteren we een diepgewortelde passie voor het behoud en de ontwikkeling van natuurlijke schoonheid.

Bij Wigink Hooibergen & Gebinten is onze missie duidelijk: het verfraaien van erven en het duurzaam behouden van authentieke gebintconstructies in oude boerderijen en bijgebouwen. Door onze kennis en expertise aan te wenden, werken we in nauwe samenwerking met overheden, stichtingen, bedrijven en particulieren om deze oude gebinten te renoveren. Onze inzet voor behoud en herstel is de drijvende kracht achter alles wat we doen.

Authentiek Maatwerk

We streven ernaar om de waardevolle houtstromen uit duurzaam bos- en natuurbeheer op een respectvolle en verantwoorde manier te benutten. Met de vaardigheid en zorg van ambachtslieden creëren we authentieke, handgemaakte hooibergen, robuuste gebinten met een natuurlijke uitstraling, divers houten hekwerk, karaktervol meubilair en prachtige overkappingen en tuinhuizen. Ons streven naar maatwerk gaat hand in hand met onze toewijding aan inspiratie, creativiteit, kwaliteit en originaliteit.

Onze waarden

Bij Wigink Hooibergen & Gebinten geloven we in het uitdragen van belangrijke waarden zoals respect voor mens en natuur. Deze fundamentele principes vormen de kern van ons veelzijdige bedrijf, waardoor we in staat zijn om op ieder vraagstuk een passende en unieke oplossing te bieden. Wij zijn trots op onze unieke positie in de sector, gedreven door onze diepgewortelde verbondenheid met de natuur en onze klanten.

“Praktisch en persoonlijk. Dat is hoe wij bij Wigink Hooibergen & Gebinten werken. Alles draait om de unieke wensen van de klant.”

Richard-2

Richard Wigink
Oprichter en eigenaar sinds 1987

Klanten aan het woord

Dankzij het bedrijf Wigink uit Holten zijn wij trotse eigenaar van een prachtige hooiberg en een nog mooiere schuur. Al is ‘schuur’ misschien niet het juiste woord voor dit prachtige gebouw, dat Wigink voor ons heeft ontworpen en gebouwd.

De basis is een rechthoekige hooiberg en het heeft 2 verdiepingen. Onze alpaca hengsten en lama krijgen, deze winter, de begane grond als stal. Lees verder...

Katerina Turksema
Hooiberg

Wij hadden een droom om een hooiberg te bouwen in onze achtertuin. We begonnen met het zoeken naar 4 palen van 9 meter. We kwamen na zoeken op internet bij Wigink uit in Holten. Wij naar Holten waar we het prachtige bedrijf hebben bezocht. Werden vriendelijk ontvangen en hebben de werkplaats bezocht wat al een belevenis was om te zien. Al die grote bomen en balken die ze aan het bewerken waren en alles authentiek met pen gat verbindingen. Lees verder...

Annet
Hooischuur

Wij hebben het oude houten huis van mijn ouders gekocht. Het verkeerde in te slechte staat voor renovatie. Via via kwamen we uit bij Wigink. Zij hebben een prachtige constructie neergezet van palen, balken en korbelen die met elkaar verbonden zijn d.m.v. pen-gatverbindingen. Met een grote houten hamer werden de houten pennen in de gaten geslagen. Het is een indrukwekkende constructie geworden en we zijn er heel blij mee! In drie dagen stond het gebint overeind! Lees verder...

Dirk uit Holysloot
Houten constructie