Overkappingen

Bij een oud landhuis of woonboerderij past niet zomaar elke houten overkapping. Wigink Hooibergen & Gebinten is gespecialiseerd in het bouwen van houten overkappingen, tuinhuizen en schuren met een oude look & feel. Voor praktisch iedere situatie heeft Wigink Hooibergen & Gebinten een oplossing.

Overkappingen

Authentieke landelijke houten overkappingen

Voor onze houten overkappingen gebruiken we inlands eiken, douglas of lariks. Desgewenst kan uw overkapping van gewaterd hout gemaakt worden. Daardoor zijn de balken en planken van onze houten overkappingen nagenoeg onaantastbaar voor insecten als houtworm en boktor. Mettertijd zal het hout op natuurlijke wijze vergrijzen. Dan valt uw nieuwe houten overkapping helemaal weg in zijn omgeving. De karakteristieke droogtescheuren en de klassieke slobgat- en pen-en-gatverbindingen geven de gewenste authentieke uitstraling.

Houten overkappingen met oude look

De oude look van onze houten buitenverblijven uit zich in de eerste plaats door het gebruik van het hout van de inlandse eik. Wigink Hooibergen & Gebinten bouwt uitsluitend met inlands eiken, lariks en douglas. Verder zijn onze vakmannen gespecialiseerd in oorspronkelijke verbindingen zoals pen-en-gatverbindingen, ankerbalken en slobgatverbindingen. Het inlandse hout met karakteristieke droogtescheuren en de klassieke verbindingen geven een echte authentieke uitstraling aan onze houten overkappingen.

Tuinhuis met overkapping

Heeft u een oude woonboerderij en wilt u er een bijpassend tuinhuis met overkapping bijbouwen? Wigink Hooibergen & Gebinten is gespecialiseerd in bijgebouwen met originele houten gebinten.

Een houten tuinhuis met overkapping kunt u op verschillende manieren inrichten. Onder de overkapping kunt u uw fietsen stallen, maar u kunt er ook lekker zitten en genieten van het uitzicht op de tuin. In het aangebouwde tuinhuis bergt u de stoelkussens of tuingereedschap op. Wigink Hooibergen & Gebinten heeft verschillende standaard bouwpakketten voor tuinhuizen met overkapping. Heeft u een eigen ontwerp of bijzondere afmetingen? Dat vinden we helemaal leuk! In onze ambachtelijke timmerwerkplaats kunnen we bijna alles maken. Kom gerust langs met uw plannen en ideeën.

Maatwerk houten overkappingen

Richard Wigink Holten kan in de eigen ambachtelijke houtzagerij en timmerwerkplaats vrijwel alles zelf maken. U kunt bij ons terecht voor een standaard model houten overkapping dat we als bouwpakket bij u afleveren. Maar we maken net zo lief maatwerk constructies naar uw eigen specificaties, afmetingen of ontwerp. Dat doen we zelfs nog liever: inspratie, creativiteit en originaliteit zijn onze speerpunten!

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur et erat ac metus finibus”

Home-2

Richard Wigink

Wilt u meer weten?

Na een passend advies, realiseren we graag uw bouwwerk op maat. En dat geheel naar wens. Neem contact met Cyriel Bloemen of plan een afspraak in en bezoek ons bedrijf.

Inspiratie opdoen? Download de brochure

Wij wensen u veel inspiratie toe en kijken ernaar uit om u persoonlijk te verwelkomen op ons bedrijf. U bent van harte uitgenodigd!

Klanten aan het woord

Dankzij het bedrijf Wigink uit Holten zijn wij trotse eigenaar van een prachtige hooiberg en een nog mooiere schuur. Al is ‘schuur’ misschien niet het juiste woord voor dit prachtige gebouw, dat Wigink voor ons heeft ontworpen en gebouwd.

De basis is een rechthoekige hooiberg en het heeft 2 verdiepingen. Onze alpaca hengsten en lama krijgen, deze winter, de begane grond als stal. Lees verder...

Katerina Turksema
Hooiberg

Wij hadden een droom om een hooiberg te bouwen in onze achtertuin. We begonnen met het zoeken naar 4 palen van 9 meter. We kwamen na zoeken op internet bij Wigink uit in Holten. Wij naar Holten waar we het prachtige bedrijf hebben bezocht. Werden vriendelijk ontvangen en hebben de werkplaats bezocht wat al een belevenis was om te zien. Al die grote bomen en balken die ze aan het bewerken waren en alles authentiek met pen gat verbindingen. Lees verder...

Annet
Hooischuur

Wij hebben het oude houten huis van mijn ouders gekocht. Het verkeerde in te slechte staat voor renovatie. Via via kwamen we uit bij Wigink. Zij hebben een prachtige constructie neergezet van palen, balken en korbelen die met elkaar verbonden zijn d.m.v. pen-gatverbindingen. Met een grote houten hamer werden de houten pennen in de gaten geslagen. Het is een indrukwekkende constructie geworden en we zijn er heel blij mee! In drie dagen stond het gebint overeind! Lees verder...

Dirk uit Holysloot
Houten constructie

Gebinten