Project

Een schuur met eikenhouten spanten met oude look

Voor de realisatie van hun droomhuis wenste de klant de keuken te vestigen in een soort schuur met ‘oude’ eikenhouten spanten. Al snel bleek echter dat het gebruik van dergelijke oude spanten geen haalbare optie was vanwege de constructie-eisen en de benodigde stabiliteit. Het bleek onmogelijk om voldoende sterkte te waarborgen met oude balken. Daarom besloten ze uiteindelijk om nieuwe spanten toe te passen. In hun zoektocht naar een bedrijf dat spanten kon leveren met een verouderde uitstraling, kwamen ze rechtstreeks bij ons terecht.

2020_06_30_17_40_IMG_1359

Een inspirerend bezoek aan Wigink

Ze maakten een rondgang door de werkplaats en zagerij, waarbij Cyriel hen vriendelijk assisteerde. Ze gaven aan dat ze de rondleiding geweldig vonden en benadrukten dat het in persoon veel imposanter was dan wat ze eerder via e-mail en internet hadden gezien. Het besef van de schoonheid van de spanten kwam pas echt tot uiting toen ze zich in de werkplaats bevonden.

Later zijn ze opnieuw langsgekomen om alle details zorgvuldig te bespreken, inclusief enkele weken voor de uiteindelijke plaatsing. Tijdens dit bezoek heeft de klant de definitieve keuze gemaakt met betrekking tot de gewenste veroudering.

De plaatsing

We leverden de spanten als een bouwpakket, waarna de houten spantenconstructie ongeveer een half jaar lang aan de weersomstandigheden werd blootgesteld. Hierdoor onderging het eikenhout een vergrijzing door het looizuur, wat resulteerde in het beoogde eindresultaat.

“Authentieke gebinten komen uit Holten.”

Cyriel

Cyriel Bloemen

Project in beeld

Wilt u meer weten?

Na een passend advies, realiseren we graag uw bouwwerk op maat. En dat geheel naar wens. Neem contact met Cyriel Bloemen of plan een afspraak in en bezoek ons bedrijf.