Project

Project Vergeer: Het ontwerp en de bouw van een Tasberg met uitbouwen aan drie zijden

Het creëren van een vierroedige Tasberg met uitbouwen aan drie zijden. De opdracht vereiste niet alleen een stevige basisconstructie maar ook een zorgvuldig gepland framewerk voor de uitbouw.

vergeer (13)

Wat is een Tasberg?

In essentie is een Tasberg vergelijkbaar met een hooiberg, maar met een belangrijke onderscheidende eigenschap; een verdiepingsvloer. In tegenstelling tot een hooiberg, waarbij de palen 1.30 meter de grond in gaan en zijn stabiliteit uit de grond haalt, ontleent een Tasberg zijn stevigheid uit de vloer. De tasvloer wordt gemaakt door de ankerbalken, korbelen en zolderbalken constructie.

Van oriënterend gesprek tot concreet ontwerp

Het proces begon met een oriënterend gesprek, waarbij de klanten hun wens voor een Tasberg kenbaar maakten. Wigink hecht veel waarde aan een persoonlijke benadering en nodigt klanten standaard uit voor een bezoek, zodat ze een duidelijk beeld kunnen krijgen van het werk en de mogelijkheden. Dankzij het beeldmateriaal en het showmodel dat wij konden laten zien op onze locatie, werd de wens van de klant steeds duidelijker. Zo konden we tijdens het gesprek deze wens vertalen naar een tekening.

Werkwijze: Van tekening tot ambachtelijk vakmanschap

Na overeenstemming hielpen wij met het aanvragen van de vergunning inclusief een constructie berekening. Dit is niet standaard, maar in sommige gevallen is het verplicht, aangezien niet elke locatie geschikt is voor een Tasberg. Met onze kennis kunnen wij klanten hier goed bij helpen. Doordat Wigink de houtconstructies standaard overdimensioneerd, voldoet de zwaarte van ons hout eigenlijk altijd, hierdoor hoeven wij nagenoeg nooit iets aan te passen op basis van de berekening.

Naar voltooiing: Samenwerking in plaatsing en afwerking

De vakman die de gebintconstructie heeft vervaardigd, heeft ook de Tasberg gemonteerd. Door deze directe betrokkenheid wordt tijd bespaard. Vergeer heeft de Tasberg zelf afgewerkt. Dit eindresultaat toont niet alleen vakmanschap, maar ook de betrokkenheid van de klant bij het creëren van zijn eigen unieke stuk erfgoed.

Project in beeld

Wilt u meer weten?

Na een passend advies, realiseren we graag uw bouwwerk op maat. En dat geheel naar wens. Neem contact met Cyriel Bloemen of plan een afspraak in en bezoek ons bedrijf.