Renovatie

Wigink Hooibergen & Gebinten ontwerpt en realiseert de meest uiteenlopende houten gebintsconstructies. Al onze eiken constructies worden op maat gemaakt. Inzet van ons werk is het realiseren van authentieke en nostalgische constructies volgens eeuwenoud ambacht. Of het nu gaat voor een bestaande woonboerderij, een dierenverblijf, hooiberg, overkapping of veranda in de tuin.

Renovatie

Gebintstaanders renoveren

In vroegere tijden bevond zich vee op de deel. Het vee schuurde langs de gebintstaanders, en helaas resulteerde de aanwezige ammoniak in de urine in het ongewenst rotten van de gebintstaanders. Mogelijk is de deel, na het vertrek van het vee, voor andere doeleinden gebruikt, waarbij de gebintstaanders wellicht zijn verwijderd om extra ruimte te creëren.

Met onze expertise kunnen wij deze aangetaste gebintstaanders vervangen door nieuwe exemplaren. Door ze een authentieke uitstraling te geven, lijken ze al vele jaren op hun plaats te staan. Wij staan klaar om u te adviseren over de diverse mogelijkheden die wij bieden.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur et erat ac metus finibus”

Home-2

Richard Wigink

Wilt u meer weten?

Na een passend advies, realiseren we graag uw bouwwerk op maat. En dat geheel naar wens. Neem contact met Cyriel Bloemen of plan een afspraak in en bezoek ons bedrijf.

Inspiratie opdoen? Download de brochure

Wij wensen u veel inspiratie toe en kijken ernaar uit om u persoonlijk te verwelkomen op ons bedrijf. U bent van harte uitgenodigd!

Klanten aan het woord

Dankzij het bedrijf Wigink uit Holten zijn wij trotse eigenaar van een prachtige hooiberg en een nog mooiere schuur. Al is ‘schuur’ misschien niet het juiste woord voor dit prachtige gebouw, dat Wigink voor ons heeft ontworpen en gebouwd.

De basis is een rechthoekige hooiberg en het heeft 2 verdiepingen. Onze alpaca hengsten en lama krijgen, deze winter, de begane grond als stal. Lees verder...

Katerina Turksema
Hooiberg

Wij hadden een droom om een hooiberg te bouwen in onze achtertuin. We begonnen met het zoeken naar 4 palen van 9 meter. We kwamen na zoeken op internet bij Wigink uit in Holten. Wij naar Holten waar we het prachtige bedrijf hebben bezocht. Werden vriendelijk ontvangen en hebben de werkplaats bezocht wat al een belevenis was om te zien. Al die grote bomen en balken die ze aan het bewerken waren en alles authentiek met pen gat verbindingen. Lees verder...

Annet
Hooischuur

Wij hebben het oude houten huis van mijn ouders gekocht. Het verkeerde in te slechte staat voor renovatie. Via via kwamen we uit bij Wigink. Zij hebben een prachtige constructie neergezet van palen, balken en korbelen die met elkaar verbonden zijn d.m.v. pen-gatverbindingen. Met een grote houten hamer werden de houten pennen in de gaten geslagen. Het is een indrukwekkende constructie geworden en we zijn er heel blij mee! In drie dagen stond het gebint overeind! Lees verder...

Dirk uit Holysloot
Houten constructie

Gebinten