Siergebinten

Voor een landelijke en oude uitstraling

Wat zijn siergebinten?

Siergebinten zijn decoratieve houten constructies die vaak gebruikt worden in traditionele en historische bouwstijlen. Ze dienen voornamelijk als decoratieve elementen in daken en plafonds. Siergebinten worden vaak toegepast in woningen en schuren maar ook in historische gebouwen zoals een klooster. Siergebinten worden, zoals de naam het al doet vermoeden, vooral ingezet vanwege de landelijke en robuuste uitstraling. Ze hebben doorgaans geen functie en/ of zijn geen onderdeel van een draagconstructie.

Terug naar de oorsprong

Siergebinten kunnen variëren in stijl. In onze visie dienen siergebinten de woning of schuur terug te brengen naar de oude, oorspronkelijke stijl. Regelmatig worden wij gevraagd voor projecten waar door bijvoorbeeld een tussentijdse renovatie de authentieke elementen zoals gebinten zijn komen te vervallen. In dergelijke situaties lenen siergebinten zich uitstekend voor het terugbrengen van de oorspronkelijke uitstraling.

“Met siergebinten versterk je het karakter van bijvoorbeeld een landelijke keuken enorm. Wat u wenst realiseren wij. Met 100% ambacht en passie!”

Richard-2

Richard Wigink
Oprichter en eigenaar sinds 1987

Foto’s van siergebinten

Wilt u meer weten?

Na een passend advies, realiseren we graag uw bouwwerk op maat. En dat geheel naar wens. Neem contact met Cyriel Bloemen of plan een afspraak in en bezoek ons bedrijf.

Klanten aan het woord

Dankzij het bedrijf Wigink uit Holten zijn wij trotse eigenaar van een prachtige hooiberg en een nog mooiere schuur. Al is ‘schuur’ misschien niet het juiste woord voor dit prachtige gebouw, dat Wigink voor ons heeft ontworpen en gebouwd.

De basis is een rechthoekige hooiberg en het heeft 2 verdiepingen. Onze alpaca hengsten en lama krijgen, deze winter, de begane grond als stal. Lees verder...

Katerina Turksema
Hooiberg

Wij hadden een droom om een hooiberg te bouwen in onze achtertuin. We begonnen met het zoeken naar 4 palen van 9 meter. We kwamen na zoeken op internet bij Wigink uit in Holten. Wij naar Holten waar we het prachtige bedrijf hebben bezocht. Werden vriendelijk ontvangen en hebben de werkplaats bezocht wat al een belevenis was om te zien. Al die grote bomen en balken die ze aan het bewerken waren en alles authentiek met pen gat verbindingen. Lees verder...

Annet
Hooischuur

Wij hebben het oude houten huis van mijn ouders gekocht. Het verkeerde in te slechte staat voor renovatie. Via via kwamen we uit bij Wigink. Zij hebben een prachtige constructie neergezet van palen, balken en korbelen die met elkaar verbonden zijn d.m.v. pen-gatverbindingen. Met een grote houten hamer werden de houten pennen in de gaten geslagen. Het is een indrukwekkende constructie geworden en we zijn er heel blij mee! In drie dagen stond het gebint overeind! Lees verder...

Dirk uit Holysloot
Houten constructie

Hooiberg modellen