Tuinhuizen

Wigink Hooibergen & Gebinten is gespecialiseerd in tuinhuizen met een authentieke look. We gebruiken alleen inlands douglas, eiken en lariks uit duurzaam beheerde bossen. Het hout is op een eeuwenoude wijze verduurzaamd, waardoor insecten als houtworm en boktor geen kans krijgen. De droogtescheuren en de klassieke verbindingen, zoals pen-en-gatverbindingen en ankerbalken, geven het douglas tuinhuis een authentieke uitstraling.

Tuinhuizen

Douglas tuinhuis met oude look

Niet elk douglas tuinhuis staat even mooi naast uw oude woonboerderij of landhuis. Daarom kan Wigink Hooibergen & Gebinten naast een aantal standaard bouwpakketten ook een douglas tuinhuis op maat leveren.

Tuinhuis met overkapping in landelijke sfeer

Heeft u een oude woonboerderij en wilt u er een bijpassend tuinhuis met overkapping bijbouwen? Wigink Hooibergen & Gebinten is gespecialiseerd in bijgebouwen met originele houten gebinten.

Kant-en-klare bouwpakketten

Kiest u voor een standaard model douglas tuinhuis, dan heeft u bij Wigink Hooibergen & Gebinten ruim de keus. We leveren kant-en-klare bouwpakketten van douglas tuinhuizen met een overkapping. In het aangebouwde schuurtje kunt u uw fietsen of gereedschap kwijt. Onder de overkapping kunt u beschut genieten van het uitzicht op de tuin.

Authentieke landelijke overkapping met schuur

Voor onze tuinhuizen met overkapping gebruiken we inlands eiken, douglas of lariks. Met de jaren vergrijst het hout en verdwijnt het als het ware in de omgeving. Het hout vertoont de karakteristieke droogtescheuren van oude balken. De klassieke pen-en-gatverbindingen en slobgatverbindingen die we gebruiken, geven het tuinhuis met overkapping een ouderwetse look & feel. De tuinhuizen kunnen desgewenst gemaakt worden van gewaterd hout. Wateren is een eeuwenoude conserveringswijze die het hout beschermt tegen houtworm en boktor.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur et erat ac metus finibus”

Home-2

Richard Wigink

Wilt u meer weten?

Na een passend advies, realiseren we graag uw bouwwerk op maat. En dat geheel naar wens. Neem contact met Cyriel Bloemen of plan een afspraak in en bezoek ons bedrijf.

Maatwerk douglas tuinhuis

Heeft uw zelf een ontwerp of moet uw nieuwe douglas tuinhuis net iets groter zijn dan de standaard maten? In onze eigen timmerwerkplaats kunnen we alles aanpassen en maken. Maatwerk, inspiratie, creativiteit, kwaliteit en originaliteit zijn onze speerpunten!

Maatwerk tuinhuis met overkapping

Een houten tuinhuis met overkapping kunt u op verschillende manieren inrichten. Onder de overkapping kunt u uw fietsen stallen, maar u kunt er ook lekker zitten en genieten van het uitzicht op de tuin. In het aangebouwde tuinhuis bergt u de stoelkussens of tuingereedschap op. Wigink Hooibergen & Gebinten heeft verschillende standaard bouwpakketten voor tuinhuizen met overkapping. Heeft u een eigen ontwerp of bijzondere afmetingen? Dat vinden we helemaal leuk! In onze ambachtelijke timmerwerkplaats kunnen we bijna alles maken. Kom gerust langs met uw plannen en ideeën.

Inspiratie opdoen? Download de brochure

Wij wensen u veel inspiratie toe en kijken ernaar uit om u persoonlijk te verwelkomen op ons bedrijf. U bent van harte uitgenodigd!

Klanten aan het woord

Dankzij het bedrijf Wigink uit Holten zijn wij trotse eigenaar van een prachtige hooiberg en een nog mooiere schuur. Al is ‘schuur’ misschien niet het juiste woord voor dit prachtige gebouw, dat Wigink voor ons heeft ontworpen en gebouwd.

De basis is een rechthoekige hooiberg en het heeft 2 verdiepingen. Onze alpaca hengsten en lama krijgen, deze winter, de begane grond als stal. Lees verder...

Katerina Turksema
Hooiberg

Wij hadden een droom om een hooiberg te bouwen in onze achtertuin. We begonnen met het zoeken naar 4 palen van 9 meter. We kwamen na zoeken op internet bij Wigink uit in Holten. Wij naar Holten waar we het prachtige bedrijf hebben bezocht. Werden vriendelijk ontvangen en hebben de werkplaats bezocht wat al een belevenis was om te zien. Al die grote bomen en balken die ze aan het bewerken waren en alles authentiek met pen gat verbindingen. Lees verder...

Annet
Hooischuur

Wij hebben het oude houten huis van mijn ouders gekocht. Het verkeerde in te slechte staat voor renovatie. Via via kwamen we uit bij Wigink. Zij hebben een prachtige constructie neergezet van palen, balken en korbelen die met elkaar verbonden zijn d.m.v. pen-gatverbindingen. Met een grote houten hamer werden de houten pennen in de gaten geslagen. Het is een indrukwekkende constructie geworden en we zijn er heel blij mee! In drie dagen stond het gebint overeind! Lees verder...

Dirk uit Holysloot
Houten constructie

Gebinten