Vacature Calculator / werkvoorbereider / tekenaar / projectbegeleider

4-5 dagen per week

De functie

Bij Wigink Hooibergen & Gebinten ontwerpen en maken we hooibergen, gebinten en andere authentieke houten constructies voor onze klanten. Eén van de meest veelzijdige functies binnen onze organisatie komt vrij!

Wil jij het bouwproces van onze houten constructies vanaf de eerste klantvraag tot en met oplevering coördineren? Lees dan verder wat je doet in de zelfstandige en afwisselende positie van: Calculator / werkvoorbereider / tekenaar / projectbegeleider.

Wat ga je doen?

In deze zelfstandige functie ben jij van de eerste klantvraag tot en met de eindoplevering verantwoordelijk voor een aantal van onze authentieke houtbouwprojecten. Na ontvangst van de klantvraag beoordeel jij de vraag en neem jij contact op met de klant om hun wensen in kaart te brengen. Je werkt de aanvraag uit in een offerte met een tekening en een calculatie. Hiervoor heb je soms ook contact met leveranciers van materialen.

En wordt het opdracht, dan vertaal jij het ontwerp naar de werkplaats door het maken van werkplaatstekeningen, een werkplaatsplanning en zaagstaten. Je bespreekt dit met je collega’s en monitort de uitvoering van het werk in onze werkplaats. Daarnaast doe je de inkopen, regel je transporten en coördineer je de projectplanning met de klant. Je zorgt voor een goede financiële projectvoering en voor een correcte projectadministratie (in Exact online).

Je regelt het transport van de materialen en producten richting de klant en coördineert de uitvoering en montage. Je zorgt voor een tijdige oplevering bij de klant.

Jouw profiel

Jij bent een praktische no-nonsense professional die een klantvraag snel doorgrondt en deze kan omzetten in uitvoerbare tekeningen en heldere offertes. Je hebt verstand van constructies en je werkt zelfstandig. Je plant en organiseert alle activiteiten zorgvuldig in de tijd en zorgt ervoor dat de planning wordt nageleefd.

Je werkt prettig samen met je collega’s en schakelt goed met klanten en leveranciers. Bovendien leg je zaken goed vast op papier.

Achtergrond

 • Een MBO opleiding bouwkunde of vergelijkbaar;
 • Een MBO+ of HBO werk- en denkniveau;
 • Enige jaren werkervaring in de bouw met bijvoorbeeld calculatie, werkvoorbereiding en/of tekenen;
 • Goede beheersing van AutoCAD of SketchUp is een vereiste alsmede het kunnen lezen van een werktekening;
 • Beheersing van Excel en Word (goed basisniveau);
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift.

Over ons

Je gaat werken bij Wigink Hooibergen & Gebinten, een ondernemend familiebedrijf. Al meer dan 25 jaar ontlenen wij ons bestaansrecht aan de natuur, aan de bomen, bosgebieden en landschappen. We zijn gespecialiseerd in het maken van houten constructies van hooibergen, boerderijgebinten, kapschuren, tuinhuizen etc. We werken zowel voor particulieren, stichtingen, bedrijven en overheden.

Ons aanbod

 • Contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Een werkweek van 32-40 uur per week.
 • Eventueel een mogelijkheid tot deels thuiswerken.
 • Een zelfstandige functie met een mooie inhoudelijke uitdaging.
 • Marktconform arbeidsvoorwaardenpakket conform de cao bos en natuur.
 • Werken in een betrokken team.

Solliciteren

Past deze baan bij jou? Dan ontvangen we graag jouw motivatie en cv. Deze mag je sturen naar richard@wigink.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Klanten aan het woord

Dankzij het bedrijf Wigink uit Holten zijn wij trotse eigenaar van een prachtige hooiberg en een nog mooiere schuur. Al is ‘schuur’ misschien niet het juiste woord voor dit prachtige gebouw, dat Wigink voor ons heeft ontworpen en gebouwd.

De basis is een rechthoekige hooiberg en het heeft 2 verdiepingen. Onze alpaca hengsten en lama krijgen, deze winter, de begane grond als stal. Lees verder...

Katerina Turksema
Hooiberg

Wij hadden een droom om een hooiberg te bouwen in onze achtertuin. We begonnen met het zoeken naar 4 palen van 9 meter. We kwamen na zoeken op internet bij Wigink uit in Holten. Wij naar Holten waar we het prachtige bedrijf hebben bezocht. Werden vriendelijk ontvangen en hebben de werkplaats bezocht wat al een belevenis was om te zien. Al die grote bomen en balken die ze aan het bewerken waren en alles authentiek met pen gat verbindingen. Lees verder...

Annet
Hooischuur

Wij hebben het oude houten huis van mijn ouders gekocht. Het verkeerde in te slechte staat voor renovatie. Via via kwamen we uit bij Wigink. Zij hebben een prachtige constructie neergezet van palen, balken en korbelen die met elkaar verbonden zijn d.m.v. pen-gatverbindingen. Met een grote houten hamer werden de houten pennen in de gaten geslagen. Het is een indrukwekkende constructie geworden en we zijn er heel blij mee! In drie dagen stond het gebint overeind! Lees verder...

Dirk uit Holysloot
Houten constructie