Vacature Timmerman houtbouw

32-40 uur per week

De functie

Bij Wigink Hooibergen en gebinten ontwerpen en maken we al meer dan 25 jaar authentieke houtbouw constructies en producten voor onze klanten. Een van de leukste functies binnen ons bedrijf komt vrij! Wil jij de unieke mogelijkheid krijgen om op ambachtelijke wijze houten hooibergen en gebint constructies te gaan maken voor onze klanten? Lees dan verder wat je doet in de zelfstandige positie van: Vacature Timmerman houtbouw.

Wat ga je doen?

Voor elk van onze klanten ontwerpen we een originele houtbouwconstructie of product afgestemd op hun wensen. Jouw werkproces start direct na afronding van het ontwerp. Je neemt de werktekening en planning door met je collega (werkvoorbereider / projectleider). En jij gaat vervolgens in onze werkplaats zelfstandig de houten constructies en producten voorbereiden. Je werkt veel met eikenhout en douglashout. Omdat alle ontwerpen origineel zijn, maak jij (bijna) nooit twee keer hetzelfde.

Onze werkplaats is uitgerust met moderne apparaten en machines, waaronder ook 2 bovenloopkranen, waardoor je ergonomisch verantwoord werkt. In de werkplaats werk je met 3-5 collega’s die allemaal aan eigen projecten werken. Kom je er niet uit, dan helpen zij je graag met het vinden van een oplossing. En andersom help je hen ook bij vragen.

Zodra de constructie klaar is om geplaatst te worden, ga jij vaak mee om de afbouw op locatie te doen. Dit doe je vaak samen met één andere collega.

Jouw profiel

Jij bent een no-nonsense professional die zelfstandig een werktekening kan lezen en die van hout kan maken wat hij ziet. Bij onduidelijkheden kom je met praktische oplossingen. Je bent een aanpakker en je werkt zelfstandig. Jouw collega’s helpen je graag bij vragen en jij helpt hen.

Achtergrond

 •  5-10 jaar werkervaring bij voorkeur in een bouwgerichte werkomgeving; 
 • Je kunt goed omgaan met machines en houtgereedschap; 
 • In staat technische tekeningen te lezen 
 • Ervaring met timmeren is een pre; 
 • Rijbewijs B en bij voorkeur rijbewijs BE. 

Over ons

Je gaat werken bij Wigink hooibergen en gebinten, een ondernemend familiebedrijf. Al meer dan 25 jaar ontlenen wij ons bestaansrecht aan de natuur, aan de bomen, bosgebieden en landschappen. We specialiseren in het maken van houten constructies. We werken zowel voor particulieren, stichtingen, bedrijven en overheden.

Ons aanbod

 •  Contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vaste aanstelling; 
 • Afhankelijk van de ervaring die je reeds hebt, begeleiden we je vanuit de organisatie in je functie; 
 • Een werkweek van 32-40 uur per week; 
 • Een zelfstandige functie met een mooie inhoudelijke uitdaging;
 • Marktconform arbeidsvoorwaardenpakket conform de cao bos en natuur;
 • Werken in een betrokken team.

Solliciteren

Past deze baan bij jou? Dan ontvangen we graag jouw motivatie en cv. Deze mag je sturen naar richard@wigink.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Klanten aan het woord

Dankzij het bedrijf Wigink uit Holten zijn wij trotse eigenaar van een prachtige hooiberg en een nog mooiere schuur. Al is ‘schuur’ misschien niet het juiste woord voor dit prachtige gebouw, dat Wigink voor ons heeft ontworpen en gebouwd.

De basis is een rechthoekige hooiberg en het heeft 2 verdiepingen. Onze alpaca hengsten en lama krijgen, deze winter, de begane grond als stal. Lees verder...

Katerina Turksema
Hooiberg

Wij hadden een droom om een hooiberg te bouwen in onze achtertuin. We begonnen met het zoeken naar 4 palen van 9 meter. We kwamen na zoeken op internet bij Wigink uit in Holten. Wij naar Holten waar we het prachtige bedrijf hebben bezocht. Werden vriendelijk ontvangen en hebben de werkplaats bezocht wat al een belevenis was om te zien. Al die grote bomen en balken die ze aan het bewerken waren en alles authentiek met pen gat verbindingen. Lees verder...

Annet
Hooischuur

Wij hebben het oude houten huis van mijn ouders gekocht. Het verkeerde in te slechte staat voor renovatie. Via via kwamen we uit bij Wigink. Zij hebben een prachtige constructie neergezet van palen, balken en korbelen die met elkaar verbonden zijn d.m.v. pen-gatverbindingen. Met een grote houten hamer werden de houten pennen in de gaten geslagen. Het is een indrukwekkende constructie geworden en we zijn er heel blij mee! In drie dagen stond het gebint overeind! Lees verder...

Dirk uit Holysloot
Houten constructie