Onze werkwijze

Uniek vakmanschap. Authentiek maatwerk.

Stap 1

Kennismaking

Bij Wigink Hooibergen & Gebinten streven we ernaar om elke klant te voorzien van uniek vakmanschap en authentiek maatwerk. Onze werkwijze omvat een grondige en persoonlijke benadering om ervoor te zorgen dat elk project voldoet aan de hoogste normen van kwaliteit, duurzaamheid en esthetiek. We hechten veel waarde aan persoonlijke interactie en nodigen u graag uit voor een kennismakingsgesprek op ons bedrijf. Tijdens een rondleiding laten we u kennismaken met onze authentieke werkwijze en diverse houtsoorten, met een focus op eiken en douglas. We luisteren naar uw wensen en inspireren u met voorbeelden van eerdere projecten. Neem ons mee in uw wensen en ideeën en presenteer ons gerust uw erfplan, handschets, mood- of Pinterestboard.

4

Stap 2

Berekening en offerte op maat

Nadat op basis van de kennismaking uw wensen helder en kenbaar zijn gemaakt gaan we aan de slag met een schets, berekening en offerte op maat. In deze fase maken we ook gedetailleerde tekeningen en 3D-modellen. U krijgt op deze wijze een haast levensechte voorstelling van hoe de hooiberg of houtconstructie eruit komt te zien. De tekeningen worden aan u voorgelegd, waarna u de gelegenheid krijgt feedback hierop te geven. Nadat wij uw feedback hebben verwerkt, werken we toe naar een definitief ontwerp en officiële overeenkomst voor de realisatie.

Stap 3

Vergunningstraject en constructieberekening

Objecten zoals hooibergen vragen veelal afstemming met de lokale overheid en andere bij uw project betrokken partijen. In veel gevallen is bijvoorbeeld een vergunning vereist. Indien nodig nemen wij het vergunningstraject voor onze rekening, inclusief het opstellen van een gedetailleerde constructieberekening. Dit stelt ons in staat om u te ontlasten en ervoor te zorgen dat het project voldoet aan de strenge eisen van lokale autoriteiten. In deze fase hebben wij zo mogelijk ook contact met uw architect of bouwkundig adviseur en/ of eventueel uitvoerend bouwbedrijf.

6
2

Stap 4

Houtzagerij

Nadat de voorbereidende fase is doorlopen, komt uw opdracht daadwerkelijk in productie. Dit betekent dat uw opdracht opgenomen worden in de planning van de werkplaats en er tijd, ruimte en mankracht vrijgemaakt wordt. In deze fase selecteren wij, al dan niet samen met u als opdrachtgever, het benodigde en CE-gekeurde hout wat vervolgens in onze eigen houtzagerij wordt verzaagd.

Stap 5

Ambachtelijke werkplaats

Als een van de weinige bedrijven in Nederland werken wij in onze eigen werkplaats op ambachtelijke wijze aan uw project. In onze werkplaats koppelen we aan elk project één vakman, die zich volledig wijdt aan het project. Onze toegewijde ambachtslieden streven ernaar om het natuurlijke karakter van het hout te behouden, wat resulteert in een authentieke uitstraling die een verhaal vertelt van vakmanschap en passie. Daarbij is ons bedrijf een leerbedrijf en leiden wij vakmensen op voor de toekomst.

3
volle-resolutie2094

Stap 6

Plaatsing

Met behulp van een vaste transporteur wordt het voltooide project zorgvuldig vervoerd en gemonteerd op de gewenste locatie. Onze ervaren monteurs zorgen voor een vlotte installatie en staan klaar om eventuele vragen te beantwoorden.

Stap 7

Afbouw en oplevering

Afhankelijk van uw wensen, voltooien wij de afbouw zelf of werken we samen met de door u gekozen aannemers. Ons doel is altijd om een eindproduct te leveren dat de verwachtingen overtreft en uw unieke visie tot leven brengt.

Bij Wigink Hooibergen & Gebinten streven we naar een naadloze en plezierige ervaring voor elke klant, waarbij we niet alleen hoogwaardig maatwerk leveren, maar ook zorgen voor een blijvende herinnering aan onze toewijding aan vakmanschap en de natuur.

Prieel

“Ambacht is de belofte aan onze klanten. Dat leidt al ruim 30 jaar tot de meest stijlvolle en unieke projecten.”

Richard-2

Richard Wigink
Oprichter en eigenaar sinds 1978

Wilt u meer weten?

Na een passend advies, realiseren we graag uw bouwwerk op maat. En dat geheel naar wens. Neem contact met Cyriel Bloemen of plan een afspraak in en bezoek ons bedrijf.

Klanten aan het woord

Dankzij het bedrijf Wigink uit Holten zijn wij trotse eigenaar van een prachtige hooiberg en een nog mooiere schuur. Al is ‘schuur’ misschien niet het juiste woord voor dit prachtige gebouw, dat Wigink voor ons heeft ontworpen en gebouwd.

De basis is een rechthoekige hooiberg en het heeft 2 verdiepingen. Onze alpaca hengsten en lama krijgen, deze winter, de begane grond als stal. Lees verder...

Katerina Turksema
Hooiberg

Wij hadden een droom om een hooiberg te bouwen in onze achtertuin. We begonnen met het zoeken naar 4 palen van 9 meter. We kwamen na zoeken op internet bij Wigink uit in Holten. Wij naar Holten waar we het prachtige bedrijf hebben bezocht. Werden vriendelijk ontvangen en hebben de werkplaats bezocht wat al een belevenis was om te zien. Al die grote bomen en balken die ze aan het bewerken waren en alles authentiek met pen gat verbindingen. Lees verder...

Annet
Hooischuur

Wij hebben het oude houten huis van mijn ouders gekocht. Het verkeerde in te slechte staat voor renovatie. Via via kwamen we uit bij Wigink. Zij hebben een prachtige constructie neergezet van palen, balken en korbelen die met elkaar verbonden zijn d.m.v. pen-gatverbindingen. Met een grote houten hamer werden de houten pennen in de gaten geslagen. Het is een indrukwekkende constructie geworden en we zijn er heel blij mee! In drie dagen stond het gebint overeind! Lees verder...

Dirk uit Holysloot
Houten constructie